Nasz przepis: Cukinia i inne, czyli grill inaczej

Jeśli lubicie grillować, a macie już dość kiełbasek i mięs, można sobie dania z grilla urozmaicić w bardzo prosty sposób, uzyskując na dodatek całkiem wyszukane potrawy. Wystarczy tylko kupić cukinię, kabaczek lub na przykład bakłażana…
Potrzebna jeszcze będzie przyprawa uniwersalna w typie Vegety, a jako dodatek – jakiś dip, np. czosnkowy.
Cukinię, kabaczek lub bakłażana myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na plastry grubości około 1 cm. Posypujemy z obu stron przyprawą i kładziemy bezpośrednio na grillu (odradzam podkładanie aluminiowej tacki czy folii – bo cała przyjemność smaku tkwi w lekkim podpieczeniu warzyw). Grillujemy do miękkości obracając co kilka minut. Po zdjęciu z grilla dekorujemy dipem czosnkowym i gotowe. Smacznego!
Ida