Jajka w majonezie inaczej

jajka_w_majonezie

jajka_w_majonezie

Jajka w majonezie z rzodkiewką i szczypiorkiem? Nic prostszego!

 

 

 


jajka_w_majonezie_1

 

Potrzebne składniki:

-pęk szczypiorku

-6 jajek

-4 małe rzodkiewki

-majonez

-śmietana

-słodka, mielona papryka

-sól

-pieprz

-maggi

-musztarda

 

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy w osolonej wodzie tak, aby żółtka całkowicie się nie ścięły. Po ostudzeniu obieramy je ze skorupek i przecinamy na pół, układając na talerzu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie mieszamy śmietanę (ok. 2 łyżki) z majonezem (ok 250 ml), dodajemy musztardę, maggi, sól i pieprz do smaku. Polewamy powstałą masą jajka i posypujemy do dekoracji czerwoną papryką. Pokrojoną w krążki rzodkiewkę układamy na środku, z zewnątrz dekorując drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Smacznego!

esbe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *