Sukces uczennic w konkursie kulinarnym

Vita Anishchenko i Dominika Oskwarek z Zespołu Szkół nr 1 w Świdnicy zajęły III miejsce w prestiżowym konkursie kulinarnym.

26 października 2018 roku 8 ekip uzdolnionych adeptów sztuki kulinarnej rywalizowało w finale IV Wrocławskiego Kulinarnego Rajdu Młodych Mistrzów w Haston City Hotel, w tym z Zespołu Szkół nr 1 w Świdnicy aż dwie drużyny – Vita Anishchenko i Dominika Oskwarek z klasy II TŻ przygotowywane przez Pana Michała Abramowicza szefa kuchni z Hotelu Terminal we Wrocławiu oraz Aleksandra Kmieć i Mateusz Wiciak z klasy III TŻ przygotowywanych przez Pana Michała Westera szefa kuchni z Hotelu Przystań we Wrocławiu. W jury zasiedli znani kucharze, smakosze i krytycy smaku: Wiesław Bober, Giancarlo Russo, Theofilis Vafidis, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz i przewodniczący Jerzy Pasikowski, prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni oraz  Karol Okrasa jako juror prowadzący. Tematem bieżącej edycji konkursu było danie główne: z obowiązkowym użyciem antrykotu wołowego bez kości z dodatkiem świeżych śliwek, orzechów włoskich oraz dowolnego białego sera. Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu była uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *