Jajka w majonezie inaczej

Jajka w majonezie z rzodkiewką i szczypiorkiem? Nic prostszego!
Potrzebne składniki:
-pęk szczypiorku
-6 jajek
-4 małe rzodkiewki
-majonez
-śmietana
-słodka, mielona papryka
-sól
-pieprz
-maggi
-musztarda
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy w osolonej wodzie tak, aby żółtka całkowicie się nie ścięły. Po ostudzeniu obieramy je ze skorupek i przecinamy na pół, układając na talerzu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie mieszamy śmietanę (ok. 2 łyżki) z majonezem (ok 250 ml), dodajemy musztardę, maggi, sól i pieprz do smaku. Polewamy powstałą masą jajka i posypujemy do dekoracji czerwoną papryką. Pokrojoną w krążki rzodkiewkę układamy na środku, z zewnątrz dekorując drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!
esbe