Gala smaków

Tematem przewodnim tegorocznej, XVI już z kolei edycji Gali Bożonarodzeniowej, było piwo. Jako danie główne podano gulasz przyrządzony na bazie tego właśnie trunku.
Stoły z przysmakami w tym roku wystawiono w restauracji Manufaktura w Świdnicy. Znalazły się na nich pierogi z grzybami, śledzie w różnych sosach, czy kaczka faszerowana.
Organizatorami imprezy jak co roku jest powiat świdnicki i Zespół Szkół Hotelarsko – Turystycznych. Przygotowaniem potraw zajęli się uczniowie szkoły.
Spotkanie, w którym licznie wzięły udział władze samorządowe, przedstawiciele jednostek samorządowych, oświatowych, dyrektorzy, czy kombatanci, było okazją do podsumowań, podziękowań i życzeń ze strony dyrektor ZSHT Aldony Liszki-Urbańskiej i starosty powiatu świdnickiego Piotra Federowicza.
Więcej w poniedziałkowym wydaniu „Wiadomości Świdnickich”.
MM