Porady

Zupa grzybowa

zupa_1Jeśli lubisz smaczne zupy, ten przepis jest dla Ciebie!

 

 

 


zupa_2Składniki:

porcja rosołowa,

kostka rosołowa,

liść laurowy;

2 ziela angielskie;

2 cebule;

1/3 pora,

2 liście kapusty pekińskiej,

2 duże marchwie,

sól, pieprz, przyprawa typu Kucharek

0,5 kg pieczarek,

1 opakowanie zupki borowikowej z cebulą firmy Knorr;

 

Przygotowanie:

Z porcji rosołowej, kostki rosołowej, liściem laurowym, zielem angielskim, porem, kapustą i marchwią gotujemy rosół. Doprawiamy wg gustu solą, pieprzem i Kucharkiem. Jedną cebulę obieramy i obsmażamy na palniku. Następnie dodajemy gotową cebulę do wywaru. Jak rosół będzie już prawie gotowy, na patelni podsmażamy pokrojone wcześniej wzdłuż pieczarki dodając sól i pieprz. Gdy pieczarki odparują i ładnie się przyrumienią, możemy wrzucić je do rosołu, a na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę drugą cebulę. Jak cebula się zeszkli, podlewamy ją niewielka ilością wody i czekamy aż odparuje, cały czas mieszając. Gotową dodajemy do zupy. Zupkę borowikową rozrabiamy w zimnej wodzie i dodajemy do gotującego się wywaru, doprowadzając całość do wrzenia. Możemy podać z dodatkiem śmietany. Smacznego!

esbe

22 grudnia 2011

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *