Zupa grzybowa

Jeśli lubisz smaczne zupy, ten przepis jest dla Ciebie!
Składniki:
porcja rosołowa,
kostka rosołowa,
liść laurowy;
2 ziela angielskie;
2 cebule;
1/3 pora,
2 liście kapusty pekińskiej,
2 duże marchwie,
sól, pieprz, przyprawa typu Kucharek
0,5 kg pieczarek,
1 opakowanie zupki borowikowej z cebulą firmy Knorr;
Przygotowanie:
Z porcji rosołowej, kostki rosołowej, liściem laurowym, zielem angielskim, porem, kapustą i marchwią gotujemy rosół. Doprawiamy wg gustu solą, pieprzem i Kucharkiem. Jedną cebulę obieramy i obsmażamy na palniku. Następnie dodajemy gotową cebulę do wywaru. Jak rosół będzie już prawie gotowy, na patelni podsmażamy pokrojone wcześniej wzdłuż pieczarki dodając sól i pieprz. Gdy pieczarki odparują i ładnie się przyrumienią, możemy wrzucić je do rosołu, a na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę drugą cebulę. Jak cebula się zeszkli, podlewamy ją niewielka ilością wody i czekamy aż odparuje, cały czas mieszając. Gotową dodajemy do zupy. Zupkę borowikową rozrabiamy w zimnej wodzie i dodajemy do gotującego się wywaru, doprowadzając całość do wrzenia. Możemy podać z dodatkiem śmietany. Smacznego!
esbe