ws-24.pl poleca: Grillowany banan z czekoladą

bananGrillować można wszystko. A że sezon ku temu idealny, oto nasza propozycja na coś słodkiego prosto z grilla.

Grillować można wszystko. A że sezon ku temu idealny, oto nasza propozycja na coś słodkiego prosto z grilla.

 

bananAby przygotować bananowy przysmak, potrzebna nam będzie (oprócz banana i czekolady) folia aluminiowa. Banan przecinamy wzdłuż razem ze skórką, do połowy głębokości. Do powstałej szczeliny wkładamy kostki czekolady. Owijamy banan folią aluminiową i kładziemy do pieczenia na grillu lub pieczemy w ogniskowym żarze, tak jak ziemniaki.

 

Gotowy, upieczony banan rozwijamy z folii i zjadamy za pomocą łyżeczki. Czekolada powinna się roztopić, a banan upiec. Nie zapominajcie tylko, żeby trochę poczekać, aż nasz deser trochę przestygnie, bo można się oparzyć! Smacznego!

esbe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *