ws-24 poleca: Tuńczyk z krakersami

Każdemu z nas zdarzyła się sytuacja, gdy przychodzą do nas niespodziewani goście, a my nie mamy co podać. Aby zapobiec niezręcznej sytuacji, zawsze dobrze jest mieć w domu paczkę krakersów i tuńczyka. Jak można zrobić prostą w wykonaniu i smaczną przekąskę?
Wystarczy tuńczyka (polecam w sosie własnym) odcedzić i rozgnieść na miazgę. Do tuńczyka dodajemy pokrojoną jak najdrobniej jedną średnią cebulę, 3 łyżki stołowe majonezu (oczywiście polecam Świdnicki), a na koniec pieprz i maggi do smaku. Pasty nie nakładamy od razu na krakersy. Każdy gość zrobi to sam wedle zapotrzebowania. Przekąska nadaje się na każdą okazję! Tuńczyk w połączeniu z krakersami smakuje niesamowicie, a jego przygotowanie zajmuje nie więcej niż 15 minut. Smacznego!
esbe