Roladki z kapustą

Znudziły Ci się zwykłe kotlety? Zmiel kapustę, boczek, ziemniaki i cebulę i sprawdź, jak smakują roladki!
Składniki:
-5 ugotowanych ziemniaków
-1 duża cebula
-1 kapusta biała (ok. 1 kg)
-0,5 kg boczku
-1 jajko
-bułka tarta do panierowania
-kostka bulionu warzywnego
-liść laurowy
-ziele angielskie
-sól i pieprz do smaku
-olej
Przygotowanie:
Kapustę przekrawamy na cztery części i gotujemy w wywarze z kostki bulionowej z zielem angielskim i liściem laurowym. Następnie ostudzoną kapustę odciskamy, kroimy na mniejsze części i smażymy na oleju z posiekaną cebulą. Całość mielimy w maszynie do mięsa razem z boczkiem. Powstałą masę mieszamy z jajkiem i ugotowanymi ziemniakami zgniecionymi wcześniej za pomocą praski. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy bułki tartej, po czym formujemy podłużne roladki. Następnie obtaczamy roladki w bułce tartej i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem.
Smacznego!
esbe