Pysznie i zdrowo na Gali Bożonarodzeniowej (FOTO)
Podczas tegorocznej, XVII już edycji Gali Bożonarodzeniowej zorganizowanej wspólnie przez Powiat Świdnicki i Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych w Świdnicy goście mogli skosztować pysznych potraw. W tym roku hasłem przewodnim było zdrowie. Na stołach królowały pierogi z soczewicą i tuńczykiem, piersi kaczki z kremem z buraka, gołąbki z kaszą jaglaną i jarmużem w sosie koperkowym czy miniserniczki z lawendą i galaretką kokosową. Spotkanie było okazją do złożenia sobie świątecznych życzeń, podsumowania roku oraz wręczenia nagród w konkursie na najpiękniejszą aranżację stołu.
Tym razem Gala Bożonarodzeniowa odbyła się w świdnickim Hotelu Esperanto i przebiegła pod hasłem „Nasze Zdrowe Boże Narodzenie”. Uczniowie Zespołu Szkół Hotelarsko Turystycznych w Świdnicy dla gości z całego powiatu świdnickiego przygotowali niecodzienne potrawy, których można było osobiście posmakować. Przy każdym daniu dodatkowo leżały przepisy, które można było wziąć ze sobą do domu i na ich podstawie spróbować swoich sił w kuchni.
O tym, jak starosta świdnicki podsumował mijający rok oraz kto został laureatem konkursu na najpiękniejszą aranżację stołu przeczytasz w papierowych „Wiadomościach Świdnickich” zaplanowanych na 27 grudnia.
Tekst i zdjęcia Beata Figurna-Garbiec