Pozdrowienia z Cypru

Uczniowie z Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych w Świdnicy: Alicja Ambroszkiewicz, Sylwia Dobrowolska, Jakub Janiak, Marlena Jawińska, Estera Jóźwik, Daria Komar, Karolina Kowalska, Olga Krekora, Natalia Ligas, Andrzej Plis, Maria Szumna i Jakub Woliński wraz z opiekunem Sebastianem Krzywdą udali się na Cypr. W Limassol rozpoczynają staż w czterogwiazdkowym Elias Beach Hotel należącym do sieci KANIKA Hotels&Resorts. To obiekty o najwyższym poziomie usług hotelarskich, gdzie uczniowie mają możliwość poznania realiów pracy w hotelarstwie i gastronomii hotelowej na Cyprze. Stażyści będą pracować w hotelowej kuchni i restauracji, służbie pięter oraz poznają tajniki pracy za barem.

 

Uczniowie z Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych w Świdnicy: Alicja Ambroszkiewicz, Sylwia Dobrowolska, Jakub Janiak, Marlena Jawińska, Estera Jóźwik, Daria Komar, Karolina Kowalska, Olga Krekora, Natalia Ligas, Andrzej Plis, Maria Szumna i Jakub Woliński wraz z opiekunem Sebastianem Krzywdą udali się na Cypr. W Limassol rozpoczynają staż w czterogwiazdkowym Elias Beach Hotel należącym do sieci KANIKA Hotels&Resorts. To obiekty o najwyższym poziomie usług hotelarskich, gdzie uczniowie mają możliwość poznania realiów pracy w hotelarstwie i gastronomii hotelowej na Cyprze. Stażyści będą pracować w hotelowej kuchni i restauracji, służbie pięter oraz poznają tajniki pracy za barem.

W programie stażu są również wycieczki dające możliwość poznania kultury i atrakcji turystycznych Cypru. – Pierwszy wyjazd w Góry Troodos za nami. Wjechaliśmy na Olimpus (1951 m n. p.m.), z którego rozpościerał się piękny widok na całe góry. Góry Troodos kryją liczne klasztory i urokliwe wioski, w których życie płynie swoim bardzo wolnym rytmem. Dają one wytchnienie w porze letniej, kiedy temperatury nad morzem dochodzą do 40 stopni Celsjusza – relacjonuje opiekun Sebastian Krzywda.

Staż realizowany jest w Zespole Szkół Hotelarsko-Turystycznych już kolejny raz, tym razem w ramach programu ERASMUS + pod nazwą „Profesjonalizm w hotelarstwie i gastronomii jest naszym celem działania”.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *