Kulinarna mistrzyni

Daria Globisz została mistrzem kulinarnym Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych w Świdnicy.

11 marca odbył się finał drugiej edycji Szkolnego Konkursu Gastronomicznego Mistrz Kulinarny ZSH-T, pod hasłem „Zakąski z Mięsa Zwierząt Rzeźnych i Podrobów”. Finał konkursu polegał na przygotowaniu zakąsek według własnej receptury.

Jury w składzie: Aldona Liszka – Urbańska, dyrektor szkoły, Paulina Wysk i Mariusz Trojanowski, kucharze z restauracji FADO w Świdnicy, Emilia Młynarczuk, nauczyciel przedmiotów zawodowych, Weronika Szaradowska, mistrz kulinarny ZSH-T poprzedniej edycji, oceniali: technikę wykonania potrawy, oryginalność i pomysłowość, smak, estetykę podania, sposób prezentacji dania przed jury.

Ze względu na wysokie umiejętności finalistów jury miało problem z podjęciem rozstrzygających decyzji.

Ostatecznie I miejsce zajęła Daria Globisz, która, II miejsce – Natalia Jankowska, III miejsce – Elżbieta Drabik, wyróżnienie otrzymali: Natalia Klag i Tomasz Iwanicki.

Finaliści konkursu otrzymali cenne nagrody ufundowane przez sponsorów.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *