Jutro Kuchenne Rewolucje ze Świdnicy

W połowie października ubiegłego roku przyjechała do Świdnicy, by ratować jedną z tutejszych restauracji, a na początku listopada przybyła ponownie, by sprawdzić, jak po zmianach radzi sobie właściciel lokalu. Czy znana restauratorka Magda Gessler podpisała się pod przeprowadzoną rewolucją? Dowiemy się tego już jutro.
W połowie października ubiegłego roku przyjechała do Świdnicy, by ratować jedną z tutejszych restauracji, a na początku listopada przybyła ponownie, by sprawdzić, jak po zmianach radzi sobie właściciel lokalu. Czy znana restauratorka Magda Gessler podpisała się pod przeprowadzoną rewolucją? Dowiemy się tego już jutro.
5 marca rozpoczął się jedenasty sezon kulinarnego programu Kuchenne Rewolucje, a w czwartek 2 kwietnia o godzinie 21.30 na antenie TVN wyemitowany zostanie odcinek ze Świdnicy.
Przypomnijmy, Magda Gessler w świdnickim lokalu dokonała zmian dotyczących wystroju wnętrza oraz wprowadziła nowe dania do karty menu. Od 1 listopada 2014 roku świdniczanie mogą spróbować carpaccio z karczku podane na chrzanie i białej rzodkwi, golonki browarnianej z knedlami ze śliwką, zupy pomidorowej alla Piemontese, giczy wołowej z kością z risotto szafranowym oraz pizzy na słodko z owocami. Wszystko po to, aby miejsce zyskało dużo gości. Po rewolucjach, kuchnia świdnickiego lokalu oparta jest na bazie produktów regionalnych z Dolnego Śląska i Piemontu.
(BFG)
foto Wiktor Bąkiewicz (Magda Gessler podczas konferencji prasowej, która odbyła się 16 października w świdnickim hotelu „Fado”)