Golonka na Bystrzyckiej

Restauracja, którą „rewolucjonizowała” Magda Gessler, wprowadziła wreszcie nowe menu. Niestety – nie wszystkie dania są dostępne dla klientów.
Restauracja, którą „rewolucjonizowała” Magda Gessler, wprowadziła wreszcie nowe menu. Niestety – nie wszystkie dania są dostępne dla klientów.
Musieliśmy mieć strasznego pecha podczas wizyty w tej restauracji, bo „właśnie skończyły się” i carpaccio z karczku z chrzanem i białą rzodkwią, i zupa z soczewicy. Zamówiliśmy więc golonkę browarnianą, bez knedli, bez pieczywa. Na zamówienie czekaliśmy ponad pół godziny. Nie dostaliśmy w tym czasie „czekadełka”, czyli drobnej przekąski (czyli inaczej niż w restauracji Bacalhau w hotelu Fado, o czym pisaliśmy w poprzednim odcinku „Śladami Magdy Gessler”).
Golonka była smaczna, miękka, mięsko ładnie odchodziło od kości i od tłuszczu. Jak czytamy na stronie internetowej restauracji: „kuchnia nasza będzie oparta na bazie produktów regionalnych z Dolnego Śląska i Piemontu. Na pierwszej stronie zamieszczamy Menu Magdy Gessler z kolacji, która odbyła się w naszej Restauracji podczas programu Kuchenne Rewolucje”.
***
Menu Magdy Gessler z „Kuchennych Rewolucji”
1. Carpaccio z karczku z chrzanem i białą rzodkwią – 24,00 zł
2. Zupa z soczewicy – 12,00 zł
3. Golonka browarniana z knedlami ze śliwką – 34,00 zł
4. Ossobuco alla Milanese – gicz wołowa z kością, z risotto szafranowym – 38,00 zł
5. Pizza alla Magda podana na słodko z owocami – 14,00 zł
6. Tucher Pilsener 0,5 l – 10,00 zł
7. Tucher Wiezen – Pszeniczne 0,5 l – 10,00 zł
Tekst i foto: KOM
***
Zobacz także:
Żołądki w Fado
Śladami Magdy Gessler
Gessler: Świdnica ma smak maggi (FOTO)
Śladami Magdy Gessler (VIDEO)
{fcomment}