Dziczyzna po świdnicku na salonach

ratuszowa

ratuszowaSmak świdnickiej dziczyzny już wkrótce ocenią fachowcy. Potrawa kucharza z restauracji „Ratuszowa” będzie rywalizować o miano najlepszej podczas 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych w Warszawie.

Smak świdnickiej dziczyzny już wkrótce ocenią fachowcy. Potrawa kucharza z restauracji „Ratuszowa” będzie rywalizować o miano najlepszej podczas 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych w Warszawie.

ratuszowa

Sarna w wydaniu Grzegorza Kowalskiego, kucharza świdnickiej restauracji „Ratuszowa”, stanie do konkursu „Smaki dziczyzny”. Odbędzie się on 25 marca 2015 r., czyli pierwszego dnia 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EUROGASTRO w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Do 1. edycji rywalizacji na smaki, organizowanej przez znakomitego kucharza Artura Świerżewskiego, świdnicka restauracja została zaproszona. Spośród wielu zgłoszeń, do finałowej dwunastki zakwalifikował się comber z sarny nadziewany ogórkiem kiszonym i porem z tymbalikiem z kaszy gryczanej i borowików.

Jesteśmy szczęśliwi i czujemy się wyróżnieni, że jeden z kucharzy naszej restauracji zakwalifikował się do grona uczestników tak prestiżowego konkursu – mówi Anna Radaj, właścicielka lokalu. – Oczywiście wierzymy w wygraną i trzymamy mocno kciuki – dodaje.

Kulinarni spece na przygotowanie potrawy mają 45 minut oraz dodatkowe 15 minut na rozstawienie drobnego sprzętu i produktów. Ci, którzy zajmą pierwsze trzy miejsca, otrzymają pamiątkowe statuetki „Smaki Dziczyzny 2015” oraz wartościowe nagrody ufundowane przez sponsorów. Życzymy powodzenia!

MM

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *