Dziczyzna po świdnicku na salonach
Smak świdnickiej dziczyzny już wkrótce ocenią fachowcy. Potrawa kucharza z restauracji „Ratuszowa” będzie rywalizować o miano najlepszej podczas 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych w Warszawie.
Smak świdnickiej dziczyzny już wkrótce ocenią fachowcy. Potrawa kucharza z restauracji „Ratuszowa” będzie rywalizować o miano najlepszej podczas 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych w Warszawie.
Sarna w wydaniu Grzegorza Kowalskiego, kucharza świdnickiej restauracji „Ratuszowa”, stanie do konkursu „Smaki dziczyzny”. Odbędzie się on 25 marca 2015 r., czyli pierwszego dnia 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EUROGASTRO w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Do 1. edycji rywalizacji na smaki, organizowanej przez znakomitego kucharza Artura Świerżewskiego, świdnicka restauracja została zaproszona. Spośród wielu zgłoszeń, do finałowej dwunastki zakwalifikował się comber z sarny nadziewany ogórkiem kiszonym i porem z tymbalikiem z kaszy gryczanej i borowików.
– Jesteśmy szczęśliwi i czujemy się wyróżnieni, że jeden z kucharzy naszej restauracji zakwalifikował się do grona uczestników tak prestiżowego konkursu – mówi Anna Radaj, właścicielka lokalu. – Oczywiście wierzymy w wygraną i trzymamy mocno kciuki – dodaje.
Kulinarni spece na przygotowanie potrawy mają 45 minut oraz dodatkowe 15 minut na rozstawienie drobnego sprzętu i produktów. Ci, którzy zajmą pierwsze trzy miejsca, otrzymają pamiątkowe statuetki „Smaki Dziczyzny 2015” oraz wartościowe nagrody ufundowane przez sponsorów. Życzymy powodzenia!
MM